Peguam Maxine, Ong Sin Teong dan Pemuda MCA Subang melawat Pertubuhan Kebajikan Orang Tua Yi Xing semasa Hari Ibu

Kenyataan Media: Peguam Maxine, Ong Sin Teong dan Pemuda MCA Subang melawat Pertubuhan Kebajikan Orang Tua Yi Xing semasa Hari Ibu

Peguam Maxine, Pengerusi Biro Penerangan Pemuda MCA Subang, bersama Ong Sin Teong, Pengerusi Biro Perkhidmatan Awam dan Aduan Pemuda MCA Subang, mengadakan lawatan ke Pertubuhan Kebajikan Orang Tua Yi Xing. Bagi menjadikan Hari Ibu lebih bermakna, mereka mengumpul bekalan dan menderma kepada pertubuhan ini.

Naib Presiden Pertubuhan Kebajikan Orang Tua Yi Xing memberitahu Peguam Maxine bahawa inflasi baru-baru ini telah menyebabkan kekurangan bekalan untuk persatuan itu, dan bilangan orang yang datang untuk menderma juga telah berkurangan. Naib Presiden juga memberitahu Peguam Maxine bahawa persatuan itu percuma sepenuhnya untuk didiami warga emas, dan perbelanjaan bulanan disokong oleh sumbangan daripada orang yang baik hati. Beliau turut memberitahu orang-orang dermawan yang sering datang menderma telah berkurangan kerana masih ada yang menganggur. Naib Presiden juga menyebut sewa bulanan persatuan itu sahaja kira-kira RM2,000.

Apabila Naib Presiden membawa Peguam Maxine pergi mengelilingi persatuan itu, beliau mendedahkan bahawa salah seorang penduduk baru sahaja dipindahkan dari Hospital Universiti Malaya. Lelaki tua itu tidak mempunyai kad pengenalan. Disebabkan masalah kognitif lelaki tua itu, pihak pertubuhan tidak dapat menghubungi keluarganya setakat ini. Peguam Maxine berkata, dia akan cuba menghubungi Jabatan Pendaftaran Negara bagi membantu lelaki tua itu mengesahkan identitinya supaya lelaki tua itu dapat bertemu semula dengan keluarganya secepat mungkin.

Memandangkan sesetengah warga emas juga terpaksa mengambil ubat, Naib Presiden memberitahu kos ubat untuk seorang warga emas boleh mencecah RM300 dalam dua minggu.

Memandangkan hari ini adalah Hari Ibu, Peguam Maxine dan Pemuda MCA Subang turut mengiringi warga emas untuk berbual-bual di persatuan itu, supaya warga emas dapat merasai kemesraan keluarga. Beliau juga merayu kepada semua orang yang ingin menyumbang, boleh menghantar bekalan ke No. 19, Jalan USJ 2/2A, USJ 2, 47600 Subang Jaya, Selangor atau menghantar sumbangan melalui akaun bank Pertubuhan Kebajikan Orang Tua Yi Xing, Ambank: 8881017034055. Jika ada sesiapa yang mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi nombor berikut, 012-6178779.

Terima kasih.

Setiausaha Cawangan MCA MAJU

08/05/2022

GAMBAR

Dari Kiri: Cik Lee Chew Heong, Peguam Maxine, Naib Presiden Persatuan, Encik Ong Sin Teong

Naib Presiden persatuan mengiringi Peguam Maxine untuk mengelilingi kawasan dalam persatuan

Warga emas yang sakit dalam persatuan

Bersama warga emas 

Warga emas yang tidak dapat mengesahkan identitinya, orang yang mengenalinya boleh menghubungi persatuan secepat mungkin

VIDEO

HUBUNGI KAMI

Sesiapa yang ingin mengadu, bertanya, mendapatkan bantuan atau menyertai cawangan MAJU boleh menghubungi kami melalui telefon, e-mel atau dengan mengisi borang di bawah dan kami akan melakukan yang terbaik untuk membantu anda!

MCA CAWANGAN MAJU

Telefon:011-1145 6647
Emel:[email protected]

Pusat Khidmat Masyarakat Atas Talian

  Pertanyaan

  Name

  Emel

  Nombor Telefon

  Tajuk

  Mesej

  error: Content is protected !!
  MCA Maju Branch Online Service Centre, is ready to help! 马华前进支会线上服务中心,请问有什么需要帮助吗? MCA Cawangan Maju Pusat Khidmat Masyarakat Atas Talian, apakah yang boleh kami bantu?
  //
  Online Service Centre | 线上服务中心 | Pusat Khidmat Masyarakat Atas Talian
  Need MCA help? 需要马华帮助?